Vesti iz sveta evropske kosarke
+50
Komsija
SrbijaDoTokija
jocamelo7
Lawson
Jumpman
dr Hofmann
Cistac
Jaz
SN10
Michael Jordan 23
Kevin Durant
Somi
dovlonja6
Corleone
extremer
Iggy9-13
Bradley
wall#2
The Dream
nellepb
Vuk91
Mrakar
CP 3
wlacky
Sky
LeBron
Mr. Striko
johnny24
Liverpool FC
TheBigTrio147
4evaStK
Durantula T-mac Rose
grozda 3
Stary Oskol
Mr.Big Shot
West
Insanity
ljebac
Nba History Fan
-the lood-
wanta23
Montenegro
Flash
pfc.tomcat
Che
Nele
Ћира
Шек
Zola
Kole
54 posters
Re: Vesti iz sveta evropske kosarke
Fri May 07 2010, 14:55
ustvari gledao sam finalnu utakmicu one godine kad su bodiroga i pesic objasnili. davno bese to, mislim da je 2003. godina bila u pitanju, mrzi me da trazim sad
- Flash
Fri May 07 2010, 16:21
EL (JUNIORI): FMP dobio Splićane uz sirenu!
Mladi košarkaši FMP-a pobedili su u Parizu Split sa 74:72 na juniorskom turniru Evrolige, a trijumf timu iz Železnika doneo je Nenad Miljenović pogotkom u poslednjoj sekundi meča.
FMP je u prvom kolu pobedio Beneton (111:85) i sutra igra sa Unikahom, koju bi trebalo da savlada kako bi se plasirao u finale.
Split je vodio skoro sve vreme meča, a FMP je u samom finišu uspeo da se približi, a onda i 20 sekundi pre kraja da izjednači, samo da bi primio koš pet sekundi pre kraja.
Branioci evropske titule nisu se, naravno, predavali, a bek FMP-a primio je loptu, pretrčao teren i preko dvojice igrača u padu pogodio "trojku" za trijumf.
Taj pogodak izazvao je oduševljenje među posetiocima i izveštačima u pomoćnoj hali pariske dvorane Bersi.
Miljenović je od izveštača dobio nadimak "mali Kecman", po košarkašu Partizana Dušanu Kecmanu, koji je krajem aprila za 0,6 sekundi dao koš protiv Cibone i svom timu doneo trofej pobednika Jadranske lige.
Miljenović je bio najefikasniji igrač FMP-a sa 23 poena, dok je Split predvodio Esben Rajnholt sa 19 poena.
Partizan večeras od 21 sat igra protiv Olimpijakosa u polufinalu završnog turnira Evrolige. U prvoj utakmici od 18 sati igraju Barselona i CSKA iz Moskve.
(MONDO)
Ovi hrvati bas nemaju srece protiv nas
Mladi košarkaši FMP-a pobedili su u Parizu Split sa 74:72 na juniorskom turniru Evrolige, a trijumf timu iz Železnika doneo je Nenad Miljenović pogotkom u poslednjoj sekundi meča.
FMP je u prvom kolu pobedio Beneton (111:85) i sutra igra sa Unikahom, koju bi trebalo da savlada kako bi se plasirao u finale.
Split je vodio skoro sve vreme meča, a FMP je u samom finišu uspeo da se približi, a onda i 20 sekundi pre kraja da izjednači, samo da bi primio koš pet sekundi pre kraja.
Branioci evropske titule nisu se, naravno, predavali, a bek FMP-a primio je loptu, pretrčao teren i preko dvojice igrača u padu pogodio "trojku" za trijumf.
Taj pogodak izazvao je oduševljenje među posetiocima i izveštačima u pomoćnoj hali pariske dvorane Bersi.
Miljenović je od izveštača dobio nadimak "mali Kecman", po košarkašu Partizana Dušanu Kecmanu, koji je krajem aprila za 0,6 sekundi dao koš protiv Cibone i svom timu doneo trofej pobednika Jadranske lige.
Miljenović je bio najefikasniji igrač FMP-a sa 23 poena, dok je Split predvodio Esben Rajnholt sa 19 poena.
Partizan večeras od 21 sat igra protiv Olimpijakosa u polufinalu završnog turnira Evrolige. U prvoj utakmici od 18 sati igraju Barselona i CSKA iz Moskve.
(MONDO)
Ovi hrvati bas nemaju srece protiv nas
- Kole
Fri May 07 2010, 17:53
Eto Strax, sada vidis zasto je on najperspektivniji igrac Srbije.Ovo se zove igrac.Nabicemo komplekse ovim Hrvatima na 0.1 do kraja ce praviti brz faul .Inace, grobari Miljenovic je Partizanovac ako vas zanima.
- Strax
Fri May 07 2010, 19:29
Koleman994 wrote:Eto Strax, sada vidis zasto je on najperspektivniji igrac Srbije.Ovo se zove igrac.Nabicemo komplekse ovim Hrvatima na 0.1 do kraja ce praviti brz faul .Inace, grobari Miljenovic je Partizanovac ako vas zanima.
Pa moguće, al protiv Novog Sada u polufinalu je igrao bukvalno sam, sa 15 promašaja iz igre i 6,7 TO-a sigurno...ima u timu samo Sileđija, al kad se lomio meč, promašio je nekoliko vezanih trojki...
- dr Hofmann
Sun May 09 2010, 00:19
Bodiroga: Koliko su samo patili...
Dejana Bodirogu nimalo nije iznenadilo to što su navijači Olimpijakosa nasrnuli na njega dok je izlazio iz dvorane Bersi posle polufinala. “Bodi Bond” zna zašto je omražen u Pireju.
- Poznato je koliko su navijači Olimpijakosa propatili za četiri godine koliko sam igrao u Panatinaikosu. Izgleda da ih to i dalje drži, da ih boli, čak i posle osam godina - objašnjava Bodiroga za kosarka.rs.
Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta?
- Ma kakvi. Nije se ništa dešavalo, verovatno su mislili da ću da se uplašim. Ne smeju oni da se zatrče. Jedan navijač Partizana ili Panatinaikosa je kao hiljadu Olimpijakosovih – odgovorio je na prozivke Pirejaca Bodiroga i potom prokomentarisao meč Olimpijakos-Partizan:
- Partizan je odigrao sjajno. Imali su odličan odnos prema utakmici, svi su dali maksimum. Nisu se štedeli u odbrani i napadu, igrali su iznad 100 odsto želje i pre svega pametno. U jednom momentu, na šest razlike, Olimpijakos je dao dva laka koša i vratio se u utakmicu. Olimpijakos je sigurno jak tim, ali odnos njegovih igrača u polufinalnoj utakmici me je prosto iznenadio, da igraju tako ležerno u borbi za jedno finale... Nisu imali pristup kao momci iz Partizana. Stvarno sve pohvale na račun crno-belih.
Bodiroga nije tu stao sa kritikama na račun Pirejaca...
- Oni beže od odgovornosti. Svi osim Teodosića, koji nikada nema problema da uzme loptu i odgovornost, kao i Papalukas. Ostali imaju strah, nemaju samopouzdanje. Veliki je pritisak na njima, to je donekle razumljivo, ali ekipa sa takvim igračima mora više – završio je Bodiroga.
Dejana Bodirogu nimalo nije iznenadilo to što su navijači Olimpijakosa nasrnuli na njega dok je izlazio iz dvorane Bersi posle polufinala. “Bodi Bond” zna zašto je omražen u Pireju.
- Poznato je koliko su navijači Olimpijakosa propatili za četiri godine koliko sam igrao u Panatinaikosu. Izgleda da ih to i dalje drži, da ih boli, čak i posle osam godina - objašnjava Bodiroga za kosarka.rs.
Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta?
- Ma kakvi. Nije se ništa dešavalo, verovatno su mislili da ću da se uplašim. Ne smeju oni da se zatrče. Jedan navijač Partizana ili Panatinaikosa je kao hiljadu Olimpijakosovih – odgovorio je na prozivke Pirejaca Bodiroga i potom prokomentarisao meč Olimpijakos-Partizan:
- Partizan je odigrao sjajno. Imali su odličan odnos prema utakmici, svi su dali maksimum. Nisu se štedeli u odbrani i napadu, igrali su iznad 100 odsto želje i pre svega pametno. U jednom momentu, na šest razlike, Olimpijakos je dao dva laka koša i vratio se u utakmicu. Olimpijakos je sigurno jak tim, ali odnos njegovih igrača u polufinalnoj utakmici me je prosto iznenadio, da igraju tako ležerno u borbi za jedno finale... Nisu imali pristup kao momci iz Partizana. Stvarno sve pohvale na račun crno-belih.
Bodiroga nije tu stao sa kritikama na račun Pirejaca...
- Oni beže od odgovornosti. Svi osim Teodosića, koji nikada nema problema da uzme loptu i odgovornost, kao i Papalukas. Ostali imaju strah, nemaju samopouzdanje. Veliki je pritisak na njima, to je donekle razumljivo, ali ekipa sa takvim igračima mora više – završio je Bodiroga.
- Flash
Sun May 09 2010, 01:27
hahaha, kralj
- dr Hofmann
Sun May 09 2010, 02:50
Surova realnost
- Montenegro
Fri May 14 2010, 11:26
Quincy Douby je i zvanično postao Crnogorac.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quincy_Douby
Neće nam Italijani uzeti 1. mjesto :nja:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quincy_Douby
Neće nam Italijani uzeti 1. mjesto :nja:
- Kole
Fri May 14 2010, 13:06
Koja sramota Kuk, Douby, mnogi Srbi koji nemaju mesta kod Dude...Ko je sledeci?Boozer?Eto vam prilike on ne igra za reprezentaciju trenutno.
- Kole
Fri May 14 2010, 13:10
Ti bi voleo da vidis Mekejleba, Robertsa i tako te u reprezentaciji Srbije?Seljak wrote:nije to sramota nego snalazenje.
Fri May 14 2010, 13:39
konkretno njih dvojicu ne ali neke druge crnce da
mada nemamo mi problem sa igracima kao sto crna gora ima.
i ne znam zasto bi tebe boleo kako crna gora nabavlja igrace za reprezentaciju.
mada nemamo mi problem sa igracima kao sto crna gora ima.
i ne znam zasto bi tebe boleo kako crna gora nabavlja igrace za reprezentaciju.
- Flash
Fri May 14 2010, 14:02
Kako mi je glupo ovo da moze maltene ko hoce da igra gde hoce... idiotizam, reprezentacija je nacionalni tim, sta ce ti stranci tu
Fri May 14 2010, 14:28
pitao bi za misljenje da je kod nas kosarka razvijena kao u na primer estoniji ili tako nekoj zemlji.
- dr Hofmann
Fri May 14 2010, 15:21
NE ovakvim stvarima
- Kole
Wed May 26 2010, 13:19
Veceras prvi mec finala Grcke lige, pocinje u 20:35-MORAM DA STIGNEM!Jedva cekam i nadam se dobrom mecu.
- Kole
Wed May 26 2010, 21:48
Ne znam da li gledate mec ali trebalo bi.Sa ovim Edinom bih mogao sah da gledam.Pa covek zna ko je prvi uveo u evropsku kosarku da se dizu ruke radi dekocentracije protivnickog igraca pri sutiranju bacanja .Sto se tice same utakmice Oly ubija sut, ne mogu slona u dupe da pogode, imaju za 3pts 0/12(od toga Teo ja mislim oko 0/5).Onaj Childers je komedija od igraca, ne vredi ni 10-inu onih primanja.Edin ga je posteno napljuvao i svaka mu je na mestu.'Ladno je covek omasio alley-oop a pas je bio idealan.
Tue Jun 01 2010, 15:14
gasol ne ide na sp. mada vrlo je moguce da opet baronise.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2010&mm=06&dd=01&nav_id=435566
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2010&mm=06&dd=01&nav_id=435566
- Kole
Tue Jun 01 2010, 16:46
Ja sam to cuo od ranije.
- Kole
Tue Jun 01 2010, 17:12
Jasikivicius.wanta23 wrote:ne ide ni siskauskas.
- wanta23
Tue Jun 01 2010, 18:19
Koleman994 wrote:Jasikivicius.wanta23 wrote:ne ide ni siskauskas.
nisam opste mislio na jasikiviciusa.
- Flash
Tue Jun 01 2010, 21:45
i howard izjavio da mozda ne ide... sat on ima da radi ovog leta? daje plodove?
- SN10
Wed Jun 09 2010, 11:42
- Health issues have forced Lithuania’s Arvydas Macijauskas to call it quits in professional basketball.
The sharpshooting guard, a member of his country’s EuroBasket 2003 gold-medal winning side in Sweden, had recently begun training again for the first time since 2008 when injuries forced him off the court.
Macijauskas, 30, expressed the hope that he would not just return to the game and play for the first time in nearly two years but also rejoin Lithuania’s national side.
Lithuania coach Kestutis Kemzura gave him hope by including the guard in his preliminary squad for this summer but Macijauskas has been forced to stop playing.
"I have a spinal hernia, which, to play professional sports, requires an operation,” Macijauskas said in an interview with the Lietuvos Rytas newspaper.
“In addition, after having the Achilles tendon surgery in September 2006, the left calf muscle is past it - two and a half inches lower than the right (calf muscle),” he said.
Macijauskas could enroll at university and still remain involved in basketball, potentially as a coach so he can, in his own words, “experience the joy of winning and the pain of losing…”
Meanwhile, Lithuania may have to admit defeat in their attempt to CSKA Moscow small forward Ramunas Siskauskas back to the national team.
He, too, was named in Kemzura’s preliminary squad but after leading CSKA to their eighth consecutive Russian Superleague title on Monday, Siskauskas said he would not be with Lithuania when they compete at the FIBA World Championship in Turkey.
izvor: fiba.com
The sharpshooting guard, a member of his country’s EuroBasket 2003 gold-medal winning side in Sweden, had recently begun training again for the first time since 2008 when injuries forced him off the court.
Macijauskas, 30, expressed the hope that he would not just return to the game and play for the first time in nearly two years but also rejoin Lithuania’s national side.
Lithuania coach Kestutis Kemzura gave him hope by including the guard in his preliminary squad for this summer but Macijauskas has been forced to stop playing.
"I have a spinal hernia, which, to play professional sports, requires an operation,” Macijauskas said in an interview with the Lietuvos Rytas newspaper.
“In addition, after having the Achilles tendon surgery in September 2006, the left calf muscle is past it - two and a half inches lower than the right (calf muscle),” he said.
Macijauskas could enroll at university and still remain involved in basketball, potentially as a coach so he can, in his own words, “experience the joy of winning and the pain of losing…”
Meanwhile, Lithuania may have to admit defeat in their attempt to CSKA Moscow small forward Ramunas Siskauskas back to the national team.
He, too, was named in Kemzura’s preliminary squad but after leading CSKA to their eighth consecutive Russian Superleague title on Monday, Siskauskas said he would not be with Lithuania when they compete at the FIBA World Championship in Turkey.
izvor: fiba.com